#AMiNoMenganyen joc en línia

Les dades sanitàries sobre la situació del joc i les apostes en línia indiquen un creixement molt important del joc en línia i un augment en paral·lel de les ludopaties derivades d’aquest fenomen, amb l’agreujant que les persones triguen menys temps a adquirir-les. En concret, si en el joc presencial (com ara les màquines escurabutxaques) calen entre 7 i 10 anys per desenvolupar una ludopatia, en el joc per internet només calen entre 1 i 2 anys. El resultat és que entre les persones de menys de 26 anys, el joc en línia ja és la causa principal de ludopatia.

La regulació de la publicitat de joc i apostes en línia, que sovint és la porta d’entrada a les patologies sobre aquest fenomen, cal ser abordada, atès que el 45,3% dels anuncis de joc i apostes en línia es van emetre durant l’horari protegit en el cas de la televisió; en el cas de la ràdio el percentatge arriba al 84,5%.

Alerta especial requereix la presència de vídeos a internet, especialment a YouTube, on la promoció del joc i les apostes no es fa pel sistema clàssic del contingut publicitari diferenciat, sinó directament en el vídeo mateix, en el qual hi ha persones que animen a jugar, fins i tot de manera professional.

En aquest sentit, el CAC ha signat sengles convenis amb l’Hospital Universitari de Bellvitge i amb l’Hospital Sant Joan de Déu per tal d’elaborar materials didàctics per prevenir l’addicció a jocs i apostes i als videojocs, i els trastorns alimentaris i que passaran a formar part del programa eduCAC.

Mentre això es materialitza, eduCAC ja compta amb recursos que poden ser utilitzats per les famílies per detectar usos problemàtics de les tecnologies.

Us recomanem que visiteu la secció Família i pantalles recull una de les màximes preocupacions per a moltes mares i molts pares avui dia, l’ús que en fan les persones més joves dels aparells tecnològics, fonamentalment el mòbil, on trobareu consells i pautes de la doctora Nuria Aragay del Consorci Sanitari de Terrassa.

#AMiNoMenganyen a qui em crec
#AMiNoMenganyen joc en línia
#AMiNoMenganyen decoració 2